Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

15 juni: Netwerkdag voor lokale netwerken vrijetijdsparticipatie

14/5/2018
Op 15 juni organiseert Demos (in samenwerking met Netwerk tegen Armoede, enkele verenigingen waar armen het woord nemen, het netwerk Surplus en stad Kortrijk) de vijfde 'Netwerkdag voor lokale netwerken vrijetijdsparticipatie mensen in armoede'. Innoverende praktijken in Kortrijk en andere steden en gemeenten passeren de revue en bieden handvaten voor partnerschappen tussen welzijn, cultuur, jeugdwerk en sport. Daarbij wordt gefocust op samenwerking met Ocmw en sociale partners.

Afspraak op 15 juni van 9.30 tot 16.30 uur in Jeugdcentrum Tranzit, Nelson Mandelaplein 17, Kortrijk. Hier vindt u alle info.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter