Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

28 organisaties en 42 academici spannen Woonzaak aan tegen Vlaamse overheid

6/5/2019
De Vlaamse wooncrisis grijpt steeds verder om zich heen. Meer dan de helft van de 240.000 huurders die recht hebben op een sociale woning, staan (vaak jarenlang) op de wachtlijst. 260.000 private huurders leven in een woning van ondermaatse kwaliteit. Het zijn maar enkele cijfers die tonen hoe scherp de wooncrisis zich aftekent in Vlaanderen en hoeveel mensen daardoor in erbarmelijke woonomstandigheden moeten proberen overleven.

Onaanvaardbaar, vinden 28 organisaties, waaronder het Netwerk tegen Armoede, en 42 academici. Hoog tijd voor een ander woonbeleid dat minder inzet op eigendomsverwerving en meer investeert in de sociale en private huurmarkt. Concreet vragen we:

- Verdubbeling van het aantal sociale woningen, op jorte tot middellange termijn.
- Stimulansen voor verhuurders om woningen betaalbaar en kwaliteitsvol op de markt te brengen, bijvoorbeeld via sociale verhuurkantoren of geconventioneerd huren.
- Praktijktesten tegen discriminatie op de huurmarkt.

Maakt de volgende Vlaamse regering daar geen werk van in haar regeerakkoord, dan spannen de partners van de Woonzaak een procedure aan tegen de Vlaamse overheid bij het Europese comité voor sociale rechten. Gelijkaardige procedures waren al succesvol in Frankrijk en Nederland.

Lees het artikel in De Standaard.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter