Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Week van de Geletterdheid

8/9/2018
Geletterdheid heb je nodig om informatie te verwerven, te verwerken en gericht te gebruiken. Het betekent dat mensen met taal, cijfers en symbolen kunnen omgaan en gebruik kunnen maken van ICT, en multimedia.

De Week van de Geletterdheid 2018 staat in het teken van het versterken van ouders. Door te werken aan geletterdheidsvaardigheden van ouders verhoog je hun kansen én die van hun kinderen. Je voorkomt dat laaggeletterdheid wordt doorgegeven van generatie op generatie.

1 op 10 ouders in Vlaanderen is laaggeletterd. Dat betekent dat ze moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of ict-gebruik. Vaardigheden die je nodig hebt om goed te functioneren in de samenleving. Die vaardigheden zijn ook cruciaal om je kinderen te helpen groeien en ontwikkelen.

Het Netwerk tegen Armoede steunt de Dag en de Week van de Geletterdheid, want de informatie- en digitale kloof aanpakken is broodnodig om rechten van ouders en kinderen in armoede te realiseren.

Meer info vindt u hier.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter