Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Week van de Geletterdheid

8/9/2018
Geletterdheid heb je nodig om informatie te verwerven, te verwerken en gericht te gebruiken. Het betekent dat mensen met taal, cijfers en symbolen kunnen omgaan en gebruik kunnen maken van ICT, en multimedia.

De Week van de Geletterdheid 2018 staat in het teken van het versterken van ouders. Door te werken aan geletterdheidsvaardigheden van ouders verhoog je hun kansen én die van hun kinderen. Je voorkomt dat laaggeletterdheid wordt doorgegeven van generatie op generatie.

1 op 10 ouders in Vlaanderen is laaggeletterd. Dat betekent dat ze moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of ict-gebruik. Vaardigheden die je nodig hebt om goed te functioneren in de samenleving. Die vaardigheden zijn ook cruciaal om je kinderen te helpen groeien en ontwikkelen.

Het Netwerk tegen Armoede steunt de Dag en de Week van de Geletterdheid, want de informatie- en digitale kloof aanpakken is broodnodig om rechten van ouders en kinderen in armoede te realiseren.

Meer info vindt u hier.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter