Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Vandaag schiet het Netwerk tegen Armoede de campagne #lokaalsociaal op gang. Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Actie tegen hervorming juridische bijstand: 7 februari bij Grondwettelijk Hof

1/2/2018
Samen met andere middenveldorganisaties diende het Netwerk tegen Armoede een verzoekschrift in tegen de hervorming van de juridische bijstand bij het Grondwettelijk Hof. Op 7 februari zal het Hof zich hierover buigen tijdens een openbare zitting. Daarom roepen wij mee op om aanwezig te zijn tijdens een protestactie van het middenveld. De hervorming maakt het immers veel moeilijker om nog een beroep te doen op een pro deo-advocaat. Ook de administratieve drempels zijn veel hoger geworden.  Op die manier schendt de hervorming het grondrecht op juridische bijstand van mensen met een laag inkomen.

Afspraak op 7 februari van 12.30 tot 14.30 uur op Koningsplein 7, 1000 Brussel

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter