Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

De Schakel uit Puurs wint Prijs Armoede Uitsluiten van jubilaris Welzijnszorg

7/6/2019
Andermaal een mooie erkenning voor een van onze verenigingen waar armen het woord nemen. De Schakel uit Puurs werd bekroond met de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg, goed voor een bedrag van €20.000. De Schakel krijgt de prijs voor hun jarenlange samenwerking tussen mensen met en zonder armoede-ervaring en bovenal voor het structurele werk dat ze verrichten rond armoedebestrijding. De vereniging brengt mensen samen, haalt hen uit hun sociaal isolement en gaat met hen aan de slag rond thema's die voor mensen in armoede een groot verschil maken, zoals vroeger vrijetijdsparticipatie en recenter mobiliteit. Een grote uitdaging voor mensen die niet in een van de grotere centrumsteden leven. 

Langs deze weg wensen wij Welzijnszorg ook nog eens van harte proficiat met hun vijftigste verjaardag. Onder meer met hun jaarlijkse adventscampagnes en de ondersteuning van armoedeorganisaties in heel Vlaanderen maken zij elke dag het verschil voor mensen in armoede. Wij hopen ook de komende 50 jaar samen verder de strijd aan te binden tegen armoede en sociale uitsluiting.

Bekijk de reportage in het VRT-journaal.

Lees het artikel op Mo*.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter