Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Discriminatie op de Brusselse huurmarkt moet stoppen

8/6/2017
Brussels minister van huisvesting, Céline Fremault, heeft gisteren de resultaten bekend gemaakt van een studie over discriminatie op de Brusselse huurmarkt.  Tussen december 2016 en april 2017 werden immokantoren onderworpen aan praktijktesten via telefoon en per mail.  De resultaten zijn verschrikkelijk : een op drie makelaars discrimineert.  Hun slachtoffers zijn in de eerste plaats mannen van buitenlandse origine en werklozen.  De Minister wil sensibiliseren en vormingen organiseren. De Brusselse Bond Recht op Wonen (BBROW), waar Brussels Platform Armoede en onze verenigingen Alarm-Buurthuis Bonnevie en De Buurtwinkel deel van uitmaken, vraagt strengere regels en sancties voor immokantoren én private verhuurders die discrimineren.

Lees de reactie van de BBROW.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter