Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Armoedeorganisaties en Youthforclimate samen op straat voor sociaal klimaatbeleid

2/5/2019
Klimaat- en sociaal beleid zijn geen tegengestelden van elkaar, maar hebben elkaar net nodig. Dat is de boodschap die armoedeverenigingen vandaag gaven tijdens de wekelijkse klimaatmars van #youthforclimate. Een delegatie van verschillende sociale en armoedeorganisaties* liep op kop van de manifestatie.
 
Klimaat- en sociaal beleid hebben elkaar nodig en dat willen we heel concreet maken met enkele prioriteiten. Een beleid dat energiearmoede en vervoersarmoede terugdringt, is ook goed voor het klimaat. We zetten donderdag volgende voorstellen op de agenda:
 
-          Investeer in energiezuinige renovaties voor private en sociale huurwoningen. Zowel op de private als de sociale huurmarkt is ongeveer de helft van de woningen van onvoldoende kwaliteit en zijn ze bijvoorbeeld onvoldoende geïsoleerd. Daar moet dringend een inhaalbeweging gebeuren.
-          Investeer in geconventioneerde huur en sociale verhuurkantoren. Verhuurders worden fiscaal gestimuleerd om een kwaliteitsvolle woning betaalbaar te verhuren.
-          Investeer in een beter aanbod openbaar vervoer. Vandaag betalen mensen, zeker met een laag inkomen, elk jaar meer voor minder aanbod.
-          Garandeer voldoende financiële middelen in het klimaatfonds. Zodat de meest kwetsbare groepen overal ter wereld ook financieel ondersteund worden om hun levenswijze te veranderen ifv. het veranderende klimaat.

*Netwerk tegen Armoede, Welzijnsschakels, Welzijnszorg, Broederlijk Delen, Orbit, Ecokerk, Grootouders voor het Klimaat

Lees het interview met onze ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp en coördinator David de Vaal op Bruzz.

Lees het artikel in Het Nieuwsblad.

Lees het artikel in De Morgen.

Lees ons gezamenlijk opiniestuk met Welzijnsschakels, Orbit en Broederlijk Delen op sociaal.net.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter