Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Inschrijvingsrecht op school realiseren voor elk kind

22/3/2018
Kamperen voor een school is géén goede manier om je kind te gaan inschrijven. Minister van Onderwijs Crevits gaf daarom opdracht aan het parlement om een systeem uit te werken voor heel Vlaanderen, zodat dit niet meer zou voorkomen. Een centraal aanmeldingssysteem, bijvoorbeeld, zoals dat in Gent, Antwerpen, Brussel en enkele andere steden en gemeenten al bestaat. Vandaag trokken het Netwerk tegen Armoede en Recht-Op naar het kabinet van de minister. We deden dat samen met Minderhedenforum, Samenlevingsopbouw en de Vlaamse Scholierenkoepel en legden onze bezorgdheden en aanbevelingen op tafel. Die vindt u in onze gezamenlijke nota. We benadrukten ook het belang van betrokkenheid van niet-onderwijspartners in het LOP, zeker (maar niet alleen) in het kader van zo'n centraal aanmeldingssysteem.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter