Vereniging in beeld

"Dankzij Open Armen voelen we ons weer mens, hebben we iets te betekenen." Maak kennis met de mensen van Open Armen in Halle.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Inschrijvingsrecht op school realiseren voor elk kind

22/3/2018
Kamperen voor een school is géén goede manier om je kind te gaan inschrijven. Minister van Onderwijs Crevits gaf daarom opdracht aan het parlement om een systeem uit te werken voor heel Vlaanderen, zodat dit niet meer zou voorkomen. Een centraal aanmeldingssysteem, bijvoorbeeld, zoals dat in Gent, Antwerpen, Brussel en enkele andere steden en gemeenten al bestaat. Vandaag trokken het Netwerk tegen Armoede en Recht-Op naar het kabinet van de minister. We deden dat samen met Minderhedenforum, Samenlevingsopbouw en de Vlaamse Scholierenkoepel en legden onze bezorgdheden en aanbevelingen op tafel. Die vindt u in onze gezamenlijke nota. We benadrukten ook het belang van betrokkenheid van niet-onderwijspartners in het LOP, zeker (maar niet alleen) in het kader van zo'n centraal aanmeldingssysteem.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter