Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Kansarme ouders willen betrokken worden bij school

30/8/2017
Vrienden van het Huizeke, een Brusselse vereniging binnen het Netwerk tegen Armoede en het Brussels Platform Armoede, pakt op 19 september uit met de resultaten en bevindingen van hun schoolpoortwerking, waarbij brugfiguren aan de Brusselse schoolpoorten beschikbaar zijn voor vragen en bekommernissen van ouders. Daaruit blijkt dat kansarme ouders wel degelijk betrokken willen worden bij het schoolgebeuren en dat brugfiguren daar een belangrijke rol kunnen bij spelen.

Ouders komen zelf aan het woord in de documentaire 'Dat de stemmen gehoord worden', waarin ze vrank en vrij vertellen over hun ervaringen buiten en binnen de schoolpoort. Sara Mariën en Olivia Demonie stellen de conclusies van het onderzoek rond de schoolpoortwerking voor. Daarna is er nog een korte nabespreking met de betrokken scholen, ouders en schoolpoortwerkers.

De voorstelling van de documentaire vindt plaats op 19 september, om 10 uur en om 17 uur, bij Vrienden van het Huizeke, Vossenplein 23, 1000 Brussel. Opgelet. Voor beide voorstellingen zijn telkens slechts 35 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via deze link.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter