Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Kwetsbare mensen hebben beperkt sociaal netwerk in Brussel

17/7/2018
Veel Brusselaars staan er alleen voor en zeker wie weinig financiële middelen heeft, blijkt ook sociaal weinig kapitaal te hebben. In Brussel-stad zijn het vooral mensen met een laag inkomen die een zeer beperkt netwerk hebben en nauwelijks een beroep kunnen doen op buren, vrienden, familie of gezin. Brusselaars hebben een beperkte vriendenkring en weinig contact met hun buren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg en Inclusief Brussel. Brussels Platform Armoede en onze Brusselse verenigingen De Buurtwinkel en Chez Nous werkten actief mee aan het onderzoek.

Hier vindt u meer info over het onderzoek.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter