Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Netwerk tegen Armoede en Cubzz binden de strijd aan tegen armoede op de schoolbanken

31/8/2018
Netwerk tegen Armoede gaat vanaf dit schooljaar samenwerken met het bedrijf Cubzz in de strijd tegen kansarmoede op school. Cubzz biedt een gamma aan producten, van brood over koffie tot speculoos. De volledige winst gaat naar goede doelen, waaronder nu ook het Netwerk tegen Armoede. De opbrengst van onze actie zal geïnvesteerd worden in projecten voor kwetsbare kinderen op school, onder meer huiswerkbegeleiding. Het Netwerk tegen Armoede is bijzonder opgetogen en dankbaar voor de steun.

"Daarmee kunnen we in de praktijk een groot verschil maken voor kwetsbare kinderen", zegt coördinator David de Vaal van Netwerk tegen Armoede. "Even belangrijk vinden we het maatschappelijk signaal dat we hiermee geven. Middenveld en bedrijfsleven willen samen kinderarmoede structureel aanpakken." De actie loopt nog en bracht tot nu toe al €1.500 op.

Lees meer over de actie en de Cubzz-producten.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter