Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Ook artsen verzetten zich tegen inperking dringende medische hulp

1/2/2018
Niet alleen het middenveld, waaronder het Netwerk tegen Armoede, ook de artsen verzetten zich tegen de verdere inperking van het recht op dringende medische hulp. Bevoegd minister Ducarme diende daarvoor een wetsvoorstel in. De artsen benadrukken dat dringende medische hulp verder gaat dan acute hulp bij een levensbedreigende situatie, maar ook medische zorgen omvat om de menselijke waardigheid te garanderen.

Dringende medische hulp is een van de weinige rechten die mensen zonder wettig verblijf hebben in ons land. Door onduidelijke wetgeving en administratieve drempels blijft zelfs dat recht vaak dode letter. Een verdere verstrenging en inperking dreigt deze mensen in een nog precairdere situatie te duwen.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter