Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Vorming rond schoolpoortwerking bij Vrienden van het Huizeke in Brussel

3/10/2017
Vrienden van het Huizeke lanceerde recent de documentaire 'Dat stemmen gehoord worden'. Ouders komen er zelf aan het woord en vertellen vrank en vrij over hun ervaringen binnen en buiten de schoolpoort. Meteen wordt ook de schoolpoortwerking belicht van Vrienden van het Huizeke, waarbij brugfiguren aan de Brusselse schoolpoorten beschikbaar zijn voor vragen en bekommernissen van ouders. Daaruit blijkt dat kansarme ouders wel degelijk betrokken willen worden bij het schoolgebeuren en dat brugfiguren daar een belangrijke rol kunnen bij spelen.
 
Inmiddels kreeg de vereniging €10.000 steun van de Koningin Paola Stichting om dit project verder te zetten. Goed nieuws, want zo kan dit succesvolle initiatief ouders blijven ondersteunen. Vrienden van het Huizeke, Brussels Platform Armoede en Netwerk tegen Armoede hopen nu dat de Brusselse en Vlaamse regeringen hun verantwoordelijkheid nemen en de schoolpoortwerking structureel gaan ondersteunen zodat dit op lange termijn kan blijven doorwerken.

Aan de documentaire is ook een vormingsaanbod verbonden. Verenigingen of organisaties die de vorming, met documentaire, samen goed voor een halve dag, willen boeken, kunnen dat doen bij steven@vrienden-huizeke.be. Kostprijs is €100. In principe in de voormiddag op weekdagen en ter plaatse bij Vrienden van het Huizeke (Vossenplein 23, 1000 Brussel). Vormingen op een ander tijdstip en/of een andere locatie zijn zeker ook mogelijk en in dat geval onderling af te spreken.

Vorming boeken via steven@vrienden-huizeke.be.

Alle info over de vorming en de documentaire via ann@vrienden-huizeke.be

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter