Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Première: Quartier Brabant Wijk Stories: 5 oktober in Schaarbeek

25/9/2018
Bewoners en vaste gebruikers van de Brabantwijk nemen u mee door de wijk. Buren kruisen elkaars pad. Tijdens deze ontmoetingen ontstaan verhalen en worden eigenaardige sprookjes verteld, over een biloba, een panter, een prinses en een mand die het beu is zicht altijd te haasten. Quartier Brabant Wijk Stories is een film gerealiseeerd door Wijkpartenariaat de Schakel in samenwerking met Centre Vidéo Bruxelles

Welkom op de première op 5 oktober om 19 uur (deuren open vanaf 18.30 uur) in GC De Kriekelaar, Gallaitstraat 86, Schaarbeek. Meer info vindt u hier.Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter