Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Studiedag 22 november (nieuwe datum!): Dialoog versterken in tijden van wantrouwen

10/5/2019
Hoe versterk je de dialoog met en tussen kwetsbare mensen in een tijd waarin het wantrouwen onze samenleving tekent? De Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen zoekt naar antwoorden op die vragen tijdens een studiedag naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de vereniging. Meteen wil ze daarmee voor zichzelf een aantal uitdagingen voor de toekomst formuleren. Hoe werkt de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vandaag? Hoe kijkt zij naar de toekomst? Welke sterktes neemt ze mee? Welke valkuilen moet ze vermijden?

Denk mee over de uitdagingen om armoede en uitsluiting verder te bestrijden.

Een studiemoment voor mensen die zich vrijwillig of professioneel engageren in de armoedebeweging, voor sociaal werkers, docenten en voor beleidsmakers uit administratie en politiek. Gastsprekers zijn Koen Hermans (KU Leuven), Wim Van Lancker (KU Leuven) en Heidi Degerickx (UGent).

Afspraak op 22 november van 9 tot 12.30 uur. Alle info vindt u hier.


Inschrijven (voor 10 mei) kan via deze link.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter