Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Studiedag: sterke gesprekken over hulpverlening - 17/20 december in Gent

6/9/2018
Onze Gentse vereniging De Zuidpoort organiseert op 17 en 20 december een studiedag over hulpverlening, en meer bepaald over de stress die mensen ervaren tijdens gesprekken met hulpverleners. Doel van de dag is dat cliënten en hulpverleners elkaar beter begrijpen door ervaringen te delen en samen te zoeken naar antwoorden. Wat veroorzaakt die stress? Hoe dan die voorkomen worden? Welke drempels zijn er?

Mensen met armoede-ervaring deelden hun belevingen en ontwikkelden een 4-stappenplan met 21 kenmerken. Die werden verwerkt in een voorstelling en een boek. Je kunt apart inschrijven voor deel 1 op 17 december of voor deel 1 en 2 op 17 en 20 december. Voor meer info en inschrijvingen kun je hier terecht.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter