Vereniging in beeld

"Dankzij Open Armen voelen we ons weer mens, hebben we iets te betekenen." Maak kennis met de mensen van Open Armen in Halle.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Toegankelijke dienstverlening op lokaal niveau

1/2/2018
VVSG maakte een brochure met daarin 10 lokale praktijken die ernaar streven om de drempel naar dienstverlening te verlagen.  Uit de ervaringskennis van mensen in armoede weten we dat toegankelijkheid vaak een knelpunt is.  Tegelijk stellen we vast dat veel mensen wel bereikt worden, maar zich onvoldoende geholpen voelen.  Voorbeelden zoals de kinderopvangcheques in Genk tonen aan dat drempels wegnemen kan. Het Netwerk tegen Armoede mocht de uitleiding voor deze brochure schrijven.  We sommen enkele belangrijke hefbomen op in functie van toegankelijke dienstverlening. 

Bekijk de interactieve brochure hier.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter