Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Vaarwel, Christian

5/10/2018
Gisteren overleed Christian Boone op 87-jarige leeftijd. Zijn overlijden kwam onverwachts en laat de Brusselse verenigingen en mensen van het Netwerk tegen Armoede verweesd achter. Christian was tot op het laatste moment een zeer gedreven vrijwilliger. Bedankt, Christian, voor je tomeloze inzet in de strijd tegen armoede.

Christian was een vaste waarde op de overleggroep onderwijs. Hij kwam 'bij leven en welzijn' (zoals hij zelf altijd zei) zo vaak hij kon - vaak wat te laat want hij werd dan onderweg vanuit Molenbeek opgehouden ofwel door het openbaar vervoer of vaker nog door mensen die hem voor iets nodig hadden - en deelde zijn ervaringen rond huiswerkbegeleiding bij de vadergroep van Het Anker, én de verhalen van toen zijn kinderen nog jong waren. Altijd van alles op de hoogte had hij steevast een variapunt voor de agenda klaar. Hij stak nieuwe mensen een hart onder de riem en leefde op bij het praatje bij de boterham 's middags. We zullen ons Christian altijd herinneren als een lieve man met een enorm groot hart, vol verhalen en altijd bereid om mee aan de kar te trekken. 

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter