Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Vera, een eerbetoon aan armoedeverenigingen in Shoppingcenter Gent-Zuid

31/5/2018
Vier studenten interieurarchitectuur (Lies Bert, Tom Vanrobaeys, Paulien Callebaut en Britt De Roost) van de KU Leuven (campus in Gent) creëerden in het kader van een schoolopdracht een origineel sculptuur, dat de naam Vera meekreeg, wat staat voor VErenigingen ARmoede. Een eerbetoon dus aan al die organisaties die elke dag op het terrein de strijd aangaan met armoede en sociale uitsluiting. Netwerk tegen Armoede en onze Gentse verenigingen De Zuidpoort en Sivi verbonden graag hun naam aan dit originele ontwerp.

Vera is een universeel ontwerp, dat los staat van leeftijd, geslacht of cultuur. Op die manier willen de ontwerpers benadrukken dat armoede ons allemaal aangaat. Vera telt een aantal vakken die het logo of de naam dragen van een armoedeorganisatie, om ook de diversiteit van mensen in armoede en hun werkingen in beeld te brengen.

Vera is nog tot na de examens te bewonderen in Shopping Center Gent-Zuid. Een tekenend contrast tussen shoppers en mensen in armoede, hopelijk ook een aanleiding om mensen hierover te laten nadenken en dichter bij elkaar te brengen. Nadien reist Vera verder door Vlaanderen.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter