GO! for life schenkt 21.776,49 euro aan Netwerk tegen Armoede tijdens Music for Life

23/12/2014
GO! for Life, de overkoepelende actie van het GO! voor Music for Life, heeft 21.776,49  euro opgebracht. Dat heeft afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck vandaag bekend gemaakt in De Schorre in Boom.
Die opbrengst gaat naar het Netwerk tegen Armoede. Wij gebruiken het bedrag voor de verdere uitbouw van spelotheken en vorming in scholen over schoolkosten en communicatie met kwetsbare gezinnen.
 
Ook de vijfde editie van GO! for Life was een succes.  “Net zoals de vorige jaren waren onze leerkrachten en leerlingen meteen enthousiast,” zegt Raymonda Verdyck. “Onze scholen hebben in korte tijd bijna 10.000 knuffelkonijntjes verkocht en samen met hun eigen acties leverde dat een mooi bedrag op. Ik ben enorm fier op al die geëngageerde leerlingen en collega’s.”
 
“We zijn hier erg blij mee,” zegt Frederic Vanhauwaert van Netwerk tegen Armoede. “We gaan het ingezamelde geld investeren in spelotheken en in nog meer vorming voor leerlingen, leerkrachten en directies in het GO!. Maar deze actie is niet alleen financieel een grote opsteker. Even belangrijk is de boodschap van armoedebestrijding vanuit de kennis en ervaring van mensen in armoede zelf. Het GO! geeft met deze actie dan ook een heel belangrijk maatschappelijk signaal.”

Dank ook aan de Jongsocialisten en SP.A die met de verkoop van brooddozen al meer dan 5.000 euro inzamelden voor het Netwerk tegen Armoede. Dank ook aan de vele individuele schenkers. Het doet deugd om te kunnen rekenen op zoveel solidariteit. We hopen binnenkort een eindbalans van Music for Life te kunnen opmaken.