Buurthuis Bonnevie (Alarm) draait speelfilm over betaalbaar wonen

9/2/2016
Bonnevie (Alarm), een van de Brusselse verenigingen waar armen het woord nemen, heeft net de laatste draaidag achter de rug van hun speelfilm Le parti du rêve de logement (voorlopige werktitel). Het fictieve verhaal is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van bewoners en werkers en speelt zich af in Molenbeek. Zij acteren ook zelf in de film. De huisvestingsproblemen van de personages leiden ertoe dat ze hun eigen Partij voor Recht op Huivesting voor allen oprichten. Om te weten hoe het verder gaat, kunt u de film vanaf oktober 2016 bekijken.

De idee voor deze film groeide na het verspreiden van de  Clip '« Moi si j’étais Bourgmestre- Indien ik Burgemeester was" in 2012. Hij is het resultaat van een lang proces gestart in 2013  samen met regisseur Peter Snowdon en het CVB 'Centre Video de Bruxelles' en de leden van Alarm.  Samen met de leden werden schrijfateliers georganiseerd in 2014, werd er gewerkt aan taal, houding en improvisatie in 2015 . In 2016 werden de leden echte acteurs die met een groot hart tijd en energie investeerden in het project.
 
De productie kon steunen op bijna 40 jaar wijkwerking Buurthuis Bonnevie die door haar verankering het mogelijk maakte op een hele reeks locaties te filmen. De film is vooral het resultaat van 15 jaar op weg gaan in de groep Alarm . Doorheen de werking werd een wederzijdse vertrouwensrelatie opgebouwd  die leden toeliet om buiten hun vertrouwde wereld te treden.