Terug

Bedrijfsnetwerken spelen een cruciale rol bij hun leden om nieuwe tools en methodieken aan te reiken.
Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk te werken op retentie; ook absenteïsme is hoger bij kortgeschoolden. Door hun leden samen te brengen kan het netwerk een groter aantal bedrijven informeren en sensibiliseren voor het belang van armoedesensitievere bedrijfsprocessen om personeelskosten te drukken en de tewerkstelling te

.

Workshop: Bedrijven en de armoede-SDG's

Tools om een armoedesensitief bedrijf te worden

“Beëindig armoede overal en in al haar vormen”: dat is de ambitieuze doelstelling van SDG 1. Ook verschillende andere SDG's zijn gerelateerd aan armoedebestrijding. Maar wat kan u als bedrijf concreet doen om bij te dragen aan deze uiterst belangrijke duurzame ontwikkelingsdoelstelling?

De infosessie wordt gegeven door een tandem van een ervaren trainer en ervaringsdeskundige.

Download hier de infofiche.

Infosessie

Ondervinden de bedrijven in uw netwerk problemen rond absenteïsme en personeelsverloop? Hebben ze medewerkers binnen hun bedrijf die onvoldoende presteren omwille van privé-problemen? Krijgen ze vaak vragen naar voorschotten? Worden ze in stijgende mate geconfronteerd met loonbeslag? Dit zijn mogelijke signalen van een armoedeproblematiek.

Deze problemen staan een duurzame tewerkstelling van hun medewerkers in de weg. Nochtans betekent duurzame tewerkstelling een win-win voor werkgever én werknemer. Werkgevers rapporteren een daling van het absenteïsme, een verhoging van de motivatie en de prestaties en een daling van het personeelsverloop. Hieruit resulteren significante besparingen op het vlak van ziekteverzuim-, aanwervings-, ontslag- en opleidingskosten. Voor mensen in armoede is een duurzame tewerkstelling een belangrijke hefboom om uit armoede te geraken.

Vanuit haar unieke expertise in armoede ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede instrumenten om hiermee aan de slag te gaan.

Tijdens deze infosessie laten we u proeven van onze aanpak.

De infosessie wordt gegeven door een tandem van een ervaren trainer en ervaringsdeskundige.

Coachingtraject

Wat: Het coachingtraject kan voor een 3 à 4-tal bedrijven samen worden georganiseerd.
We starten dan met een telefonische intake. Dan volgt een 2-daagse workshop met als thema's: inzicht in armoede, herkennen van armoede, communicatie met mensen in armoede, aanwezigheidsbeleid, werken in team, beschikbaar inkomen (bv. loonbeslag, vragen naar voorschotten) en doorverwijzen. Hierna plannen we een aantal intervisiesessies in voor de implementatie van de methodieken en tools bij de verschillende deelnemende bedrijven.

Het coachingtraject werd in 5 bedrijven uitgetest.

Waarom betrokkenheid zo belangrijk is: enkele cijfers

Kost van het absenteïsme voor een bedrijf met 50 arbeiders:

Het aanpassen van bedrijfsprocessen en het vergroten van de betrokkenheid kan een daling teweegbrengen in het absenteïsme. Een daling van een 0.5% resulteert al in een besparing van 11.500€ per jaar.

De coaching wordt gegeven door een tandem van een ervaren trainer en een ervaringsdeskundige. De kostprijs is inclusief vervoersonkosten.

Download hier de infofiche.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.