17-10-2019

Katja, moeder van twee: "Tweedehandsboeken staan in een verborgen hoekje op de site

Terug

Katja heeft twee kinderen. Haar oudste dochter Mandy zet nu haar eerste stappen in het middelbaar onderwijs. “Ze wil dierenverzorging doen. Voor de schoolboeken heb ik alvast een factuur gekregen van €133,80, exclusief turnkleren en overall. En welke bijkomende kosten er tijdens het schooljaar nog gaan bijkomen, daar heb ik het raden naar. Wat ik wel al weet, is dat ik vier facturen per schooljaar mag verwachten. Ik ben nu al begonnen met geld opzij zetten. Ik wil niet voor onaangename verrassingen komen te staan.”

Veel info over betalingsmodaliteiten kreeg ze niet. “Je kunt boeken ook tweedehands kopen via de site van het boekenfonds, maar je moet ze weten te vinden, want ze staan goed verborgen ergens in een hoekje. Het geeft ook veel onzekerheid. Als je de boeken nieuw bestelt, krijgt je onmiddellijk een duidelijk overzicht van wat je nodig hebt. Tweedehands moet je alles boek per boek gaan opsporen. Ik had schrik dat mijn dochter daar zou op aangesproken worden. Of dat ik niet de juiste boeken zou kopen, dus heb ik maar het zekere voor het onzekere genomen.”

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.