Campagne 17 oktober: Werelddag van het verzet tegen Armoede

Campagnebeeld 2020

Campagne 17 oktober 2020: Armoede is een job waar je niets voor terugkrijgt

Voor een recht op waardig inkomen voor iedereen. Stop de uitsluiting!

Ga naar de campagne 17 oktober 2020

De laagste uitkeringen moeten niet alleen omhoog…
Trek de laagste uitkeringen op tot boven de armoedegrens. Die eis blijft brandend actueel en staat ook dit jaar nog altijd centraal in onze campagne van 17/10.

… ze moeten ook een pak toegankelijker!
Het grote publiek heeft het nu wel door: de laagste uitkeringen laten niet toe om waardig te leven, ze zijn té laag. Veel minder besef is er over de steeds grotere uitsluiting van mensen in de systemen van sociale bescherming door allerlei strenger wordende voorwaarden. Heel vaak zorgen die ervoor dat mensen nog wel rechten behouden, maar allerlei administratieve stappen moeten ondernemen om er nog aan te raken. Als dat misloopt, is er ‘non take up’, niet-gebruik van rechten.

Vorige edities

Campagne 17 oktober 2019: Elk talent telt

Meer en meer ouders kunnen de schoolrekeningen niet meer betalen. Je kind droomt van een job als kok of automecanicien maar dat is buiten de kosten gerekend.

Lees meer over de campagne 17 oktober 2019

17 oktober is de Werelddag van het verzet tegen Armoede. Jaarlijks brengen armoedeorganisaties armoede onder de aandacht van het grote publiek.

Het ontstaan ervan gaat terug tot 17 oktober 1987 toen een 100.000 mensen op Trocadéro in Parijs verzamelden, waar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend werd in 1948, om slacthtoffers van extreme armoede, geweld en honger te herdenken.

Lees meer op de website van de Verenigde Naties

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.