Onderwijs kan een hefboom uit armoede zijn. Daarom moeten ook kinderen en jongeren in een kwetsbare positie alle kansen krijgen om zich te ontplooien en hun talenten volop te ontwikkelen in het onderwijs. Door in te zetten op gelijke kansen voor iedereen in het onderwijs, bouwen we samen aan een toekomst voor onze samenleving. We pleiten ervoor de schoolkosten te beperken om het onderwijs voor alle kinderen en jongeren toegankelijk te maken. Want onderwijs is een basisrecht!

Gelijke kansen en schoolkosten in het onderwijs centraal

Gelijke onderwijskansen is een thema dat al sinds de start van het Netwerk tegen Armoede in het hart van onze werking verankerd zit. Wij zijn ervan overtuigd dat onderwijs een hefboom uit armoede kan zijn, maar momenteel vergroot ons onderwijssysteem enkel de kloof. We willen dat de Vlaamse Regering een toegankelijk en betaalbaar onderwijs voor iedereen terug hoog bovenaan de politieke agenda zet. We formuleren samen met mensen in armoede aanbevelingen voor de nieuwe Vlaamse Regering om gelijke kansen in het onderwijs voor iedereen te garanderen.

Lees meer

Onze eisen voor gelijke kansen in het onderwijs

Het Netwerk tegen Armoede heeft drie aanbevelingen voor gelijke kansen in het onderwijs opgesteld:

  1. Voer een maximumfactuur in het secundair onderwijs in
  2. Zorg dat alle leerlingen de nodige leermiddelen op 1/9 hebben
  3. Bouw structureel samenwerkingen tussen scholen en ouders in steden en gemeenten over heel Vlaanderen

Lees de aanbevelingen

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.