Vorming

Op zoek naar meer inzicht in armoede bij uw organisatie, naar manieren om mensen in armoede te bereiken of beter vooruit te kunnen helpen? Of wilt u als werkgever een gerichte aanpak om kwetsbare werknemers aan de slag te krijgen of te houden? Wilt u inzetten op duurzame en inclusieve tewerkstelling? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.


Inzicht in armoede

Wat is armoede nu eigenlijk? En zie je dat aan iemand? Hoe kan je iemand helpen? Het Netwerk tegen Armoede biedt een vorming van drie dagen aan om een beter zicht te krijgen op wat armoede nu eigenlijk betekent. Tijdens deze vorming krijg je een inleiding in de leefwereld van mensen in armoede en theoretische kaders om zowel je eigen visie als die van mensen in armoede te begrijpen. We koppelen theorie aan praktijk om zo jouw werking te versterken. Bij het Netwerk tegen Armoede geven we steevast vorming met een ervaringsdeskundige. Dat is een persoon die armoede van dichtbij meemaakt of mee heeft gemaakt.

Lees meer

Themavormingen: Cultuuraanbieders

Werkt u in de cultuursector? Dan zijn onze themavormingen perfect voor jou. In themavormingen zit je samen met mensen uit dezelfde sector. Op maat van jouw sector geven we inzicht in armoede en concrete tips voor jouw praktijk. Momenteel staat de vorming voor cultuuraanbieders open.

Lees meer

Vormingen op vraag

Indien uw organisatie regelmatig cliënten, leerlingen … treft die in een kwetsbare situatie leven, begeleidt het Netwerk tegen Armoede u graag om armoedebestrijding in uw visie te integreren. Aan de hand van vorming en overleg komen we samen tot een vorming op maat.

Lees meer

Armoede op de werkvloer

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 62% van de werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen. U heeft als werkgever onvermijdelijk te maken met deze problematiek onder uw medewerkers, bv. door inkomensverlies in het gezin. Dit is door de coronacrisis mogelijk nog op scherp gesteld. We helpen u deze problematiek te identificerenin plaats van een verborgen probleem achteraf te moeten aanpakken. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.