Terug

Wat is armoede nu eigenlijk? En zie je dat aan iemand? Hoe kan je iemand helpen? Het Netwerk tegen Armoede biedt een vorming van drie dagen aan om een beter zicht te krijgen op wat armoede betekent. Tijdens deze vorming krijg je inzicht in de leefwereld van mensen in armoede en theoretische kaders om zowel je eigen visie als die van mensen in armoede te begrijpen. We koppelen theorie aan praktijk om zo jouw werking te versterken. Bij het Netwerk tegen Armoede geven we steevast vorming met een ervaringsdeskundige. Dat is een persoon die armoede van dichtbij meemaakt of mee heeft gemaakt.

Driedaagse armoedevorming "Armoede in Zicht"

In de driedaagse vorming “Armoede in zicht” krijg je inzicht in de processen van armoede en uitsluiting en hoe je hier als professional mee omgaat. We onderzoeken de belangrijkste theorieën en modellen die gebruikt worden in wetenschap en in het werkveld. De driedaagse vorming gebruikt deze modellen om in de praktijk van deelnemers te springen: we verbinden theorie met praktijk om zo jouw werking te versterken.

Hoe?

We vertrekken van de ervaringen van deelnemer en verbinden deze met theoretische kaders én het leefwereldperspectief van mensen in armoede. We creëren een plek waar iedereen (cursisten en mensen met armoede-ervaring) op een gelijkwaardige manier hun eigen kijk en ervaringen met elkaar kunnen delen en bespreken. Zo willen we het ‘wij – zij denken’ doorprikken en ruimte creëren waar eigen ervaringen uitgewisseld worden en inzichten verbreden. Omwille van dit groeps- en interactieproces vragen we je engagement om de driedaagse vorming volledig te volgen.

Deze vorming wordt begeleid door het Netwerk tegen Armoede: lesgevers met en zonder armoede-ervaring.

Inschrijven

  • Kostprijs: 350 euro per deelnemer voor 3 dagen, inclusief thee, koffie, en broodjeslunch. U ontvangt een factuur.
  • De plaatsen zijn beperkt: maximum 15 deelnemers.
  • De vormingsdagen kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden. U schrijft in voor het hele traject.
  • Vragen? Mail naar vorming@netwerktegenarmoede.be

Je kan je momenteel niet inschrijven voor de driedaagse. Blijf je graag op de hoogte? Mail dan naar vorming@netwerktegenarmoede.be.

Kevin De Pelsmaker

Vormingsverantwoordelijke
E-mail
0486 18 71 39

Eva Van De Putte

Vormingsmedewerker Leve de Democratie!
E-mail
0488 91 31 24

Martine Moens

Vormingsmedewerker lokale bondgenotennetwerken
E-mail
0486 04 55 92

Vorming algemeen

Vormingsaanvragen
E-mail

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.