De energiepremie van de overheid wordt rechtstreeks aan iedereen gestort via de energieleverancier. Sommige mensen willen deze premie graag doorstorten aan mensen die er écht nood aan hebben. Ecopower riep eind november zijn coöperanten op om hun energiepremie te schenken aan het Netwerk tegen Armoede of één van onze verenigingen om zo de strijd tegen energiearmoede aan te gaan en niemand in de kou te laten staan. Bedankt voor je warmte.

Hoe kan jij helpen als...

Recent nieuws

Netwerk tegen Armoede zoekt een beleidsmedewerker Wonen

Lees meer

Lees alleWe luisteren ook naar jouw verhaal

De Warmste Week 2022 #DWW22

Yassin, Keyo en Pauwel van Betonne Jeugd, één van onze verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, praten in Faqda (VRT MAX) over kansarmoede. Kan je in kansmoede wel echt jezelf zijn? Zijn hobby's zo vanzelfsprekend? En is 'werk' altijd de oplossing? Door hun sterke getuigenissen geven ze meer inzicht in wat kansarmoede nu eigenlijk is.

“Voor mensen niet in armoede, lijkt het vanzelfsprekend om een hobby te doen. Maar als je in armoede leeft, heb je vaak niet de tijd of het geld om te kunnen doen wat je graag doet. "-Keyo

"En ik ben daar, zegt iedereen, opengebloeid. Door de hulp van die mensen, door het luisteren naar elkaar daar. Zo heb ik ook wel genoeg rust gevonden om naar mezelf te kunnen zoeken." -Yassin over theaterhuis Tutti Fratelli.

"Vooral omdat ik mezelf hier heb leren kennen. Leren aanvaarden wie ik ben. Leren accepteren hoe ik me voelde, want dat was nogal moeilijk in het begin, als tiener. "-Pauwel

Bekijk de getuigenissen in de Faqda-reeks op VRT MAX

Deel jouw verhaal met ons

Contacteer ons

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.