Mensen in armoede stoten op veel drempels en omwegen op de weg naar duurzaam werk. Toch hoeft die zoektocht geen uitzichtloze werkomlegging te zijn. We nemen de barrières weg door samen op te komen voor trajectbegeleiding op maat, eerlijke arbeidsvoorwaarden, menswaardige jobs en inkomens boven de armoedegrens. Want iedereen heeft recht op werk! Teken de petitie met 5 aanbevelingen!

Hoe kan jij helpen als...

Recent nieuwsWe luisteren ook naar jouw verhaal

Steeds meer Vlamingen groeien op in armoede: ‘Ik ben eruit geraakt, maar één tegenslag kan genoeg zijn’

De Morgen maakte een podcast met o.a. ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp in het kader van een dossier over de sociale kloof in Vlaanderen op 7/12/2023: "Ik ben opgegroeid in een gezin met een alleenstaande moeder met drie kinderen. Dat was geen evidente situatie. Niet alleen onze financiële situatie, maar vooral ook op het vlak van uitsluiting en pesterijen. Dat heeft me ook heel onzeker gemaakt."

"Om uit armoede te geraken zijn er structurele maatregelen nodig van de overheid, zoals goede en betaalbare (sociale) huurwoningen, een kostenbewust beleid op school, een maximumfactuur in het secundair onderwijs, zoals in het lager onderwijs ..."

Lees meer over de podcast of beluister de podcast hieronder op Spotify.

Lees meer over het dossier over de sociale kloof in Vlaanderen

Deel jouw verhaal met ons

Contacteer ons

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.