We trapten het nieuwe jaar af met een spetterende Startdag in het Vlaams Parlement. Die stond dan ook in het teken van de komende verkiezingen. Het wordt een belangrijk jaar om de stem van mensen in armoede in het debat te laten horen.
Want ieders stemt telt!

Hoe kan jij helpen als...

Recent nieuws

Back to Reality gaat voorbij aan de realiteit

Lees meer

Minister Dalle 3 dagen ondergedompeld in het leven van mensen in armoede

Lees meer


We luisteren ook naar jouw verhaal

"Ik moest het stellen met 50 euro per week. Dan moet je keuzes maken."

Op 26/1/2024 waren onderzoekster Aurélie Smets en ervaringsdeskundige Christophe Teirlinck te gast bij Radio 1 in het programma Zijn er nog vragen? Christophe vertelde over zijn ervaringen met collectieve schuldenregeling. Samen met Aurélie van SAM vzw gaven we meer uitleg over welke mensen er nu in schulden zitten en hoe het voelt om hiermee te maken te krijgen.

Christophe: "Mensen in collectieve schuldenregeling hebben hun budget niet in handen en het gevoel dat alles voor hen beslist wordt. Het leefloon is vaak ook te laag. Ik moest het stellen met 50 euro per week. Dan moet je keuzes maken: betaal ik deze week mijn benzine of mijn medicatie."

Lees meer over het rapport en het interview over schuldenregeling

Deel jouw verhaal met ons

Contacteer ons

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.