Terug

Gelijke kansen en schoolkosten in het onderwijs centraal

Gelijke onderwijskansen is een thema dat al sinds de start van het Netwerk tegen Armoede in het hart van onze werking verankerd zit. Wij zijn ervan overtuigd dat onderwijs een hefboom uit armoede kan zijn, maar momenteel vergroot ons onderwijssysteem enkel de kloof. We willen dat de Vlaamse Regering een toegankelijk en betaalbaar onderwijs voor iedereen terug hoog bovenaan de politieke agenda zet. We formuleren samen met mensen in armoede aanbevelingen voor de nieuwe Vlaamse Regering om gelijke kansen in het onderwijs voor iedereen te garanderen.

We willen graag een brede campagne rond gelijke onderwijskansen. We willen niet met de vinger wijzen naar scholen/leerkrachten, maar ons richten op structurele beleidsveranderingen en een breed draagvlak creƫren. Schoolkosten zijn voor ons het thema waar iedereen mee bezig is, ook de middenklasse heeft er baat bij als de schoolkosten lager zouden zijn.

Het is voor ons belangrijk dat we in de campagne aanklagen dat niet iedereen gelijke onderwijskansen heeft doordat ons onderwijs te duur is. Het Netwerk tegen Armoede heeft een aantal beleidsaanbevelingen, maar onze kracht is vooral om ervaringen van mensen in armoede de wereld in te sturen.

Drie eisen voor gelijke kansen in het onderwijs

Bekijk de eisen

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.