Mensen in armoede formuleren eisen voor het nieuwe lokaal bestuur

Mensen in armoede uit onze verenigingen nemen het woord en delen met lokale kandidaten wat zij zouden doen als ze het voor het zeggen hadden in hun stad of gemeente. Door de afschaffing van de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen dreigen mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie niet gehoord te worden en bestaat het risico dat zij afhaken. De campagne met als titel 'Als ik burgemeester ben ...' kan hen op die manier betrekken. Ze formuleren zelf eisen voor het nieuwe lokaal bestuur.

Lees meer

Onze eisen voor het nieuwe lokaal bestuur

Met de campagne willen het Netwerk tegen Armoede en de lokale verenigingen de stem van mensen met armoede-ervaring laten horen als raadgever voor het lokaal (armoede)beleid dat een directe impact heeft op hun leven.

Verder willen we lokale kandidaten en partijen aansporen om in gesprek te blijven gaan met mensen in armoede en de verenigingen en samen op zoek te gaan naar oplossingen. In de nationale campagne focussen we op vijf centrale thema's: wonen, inkomen, werk, vrije tijd en openbaar vervoer.

Lees meer

Campagnemateriaal

Hier kan je het campagnemateriaal in verschillende formaten vinden. Post het campagnebeeld op jouw sociale media en deel jouw persoonlijke eis aan je lokale bestuur.

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.