Mensen in armoede stoten op veel drempels en omwegen op de weg naar duurzaam werk. Toch hoeft die zoektocht geen uitzichtloze werkomlegging te zijn. We nemen samen barrières weg en effenen de weg naar inclusief werk. Want iedereen heeft recht op werk!

Recht op werk voor iedereen

De weg naar de arbeidsmarkt is voor mensen in armoede vaak bezaaid met drempels en barrières. De regeringen willen een werkzaamheidsgraad van 80%. Het is een stap in de juiste richting dat ze inzetten op mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Met de campagne Werkomlegging vestigt het Netwerk tegen Armoede dit jaar de aandacht op obstakels, maar ook op de oplossingen voor meer inclusief werk.

Lees meer

Vijf aanbevelingen voor het recht op werk

Op 17 oktober voeren het Netwerk tegen Armoede en de 61 lokale verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen actie om het recht op werk toegankelijk te maken. We formuleren vijf aanbevelingen om onze arbeidsmarkt echt duurzaam en inclusief te maken voor iedereen. Deze zijn ook verwerkt in het memorandum met 24 speerpunten voor een structureel armoedebeleid voor de verkiezingen van 2024. Teken de petitie met 5 aanbevelingen voor inclusief werk!

Lees de aanbevelingen en teken de petitie

Getuigenissen

🚷 Huh?! Werkomlegging? De weg naar duurzaam werk is niet voor iedereen dezelfde. Mensen in armoede stoten op veel drempels en omwegen. Christophe, Maxim en Cindy getuigen over hun zoektocht naar werk.

Ontdek de verhalen

Foto's, video's en artikels

Bekijk foto's en video's van acties en activiteiten en lees en bekijk artikels en interviews in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17/10

Lees meer

Kalender

Bekijk de acties en activiteiten van het Netwerk tegen Armoede en de 61 lokale verenigingen in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober 2023.

Bekijk de kalender

Campagnemateriaal

Hier kan je het campagnemateriaal in verschillende formaten vinden. Zet het campagnebeeld op jouw sociale media en deel onze oproep voor het recht op werk voor iedereen!

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.