Terug

Recht op werk voor iedereen

De weg naar de arbeidsmarkt is voor mensen in armoede vaak bezaaid met drempels en barrières die het parcours veel te complex maken.

De verschillende regeringen in ons land willen evolueren naar een werkzaamheidsgraad van 80%. Het is een stap in de juiste richting dat ze inzetten op mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Maar ondanks deze inspanningen blijft de afstand tot de arbeidsmarkt voor mensen in armoede nog steeds te groot. Hun weg naar werkbaar werk lijkt vaak één eindeloze ‘werkomlegging’.

Met de actie ‘Werkomlegging’ vestigt het Netwerk tegen Armoede dit jaar de aandacht op obstakels waar mensen in armoede tegenaan botsen bij hun zoektocht naar duurzaam werk.

Op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Armoede, voeren het Netwerk tegen Armoede en de 61 lokale verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen actie.

De weg naar werk zou voor niemand een uitzichtloze werkomlegging mogen zijn.

Voer mee actie om deze barrières op te heffen.
Zo effenen we samen de weg naar een inclusieve arbeidsmarkt.
Want iedereen heeft recht op werk!

Lancering campagne op Dag van de Inclusie op het werk op 3/10

Het Netwerk tegen Armoede heeft de campagne afgetrapt op 3/10, de Dag van de Inclusie op het werk van de SERV, partner in duurzame tewerkstelling voor kwetsbare mensen.
Een aantal mensen die hun schouders mee onder de campagne zetten, onderstreepten het belang van inclusief werk in korte filmpjes.

Beleidsmedewerker Tine Claes: “Als beleidsmedewerker zie ik in onze verenigingen juist heel veel mensen die heel graag willen werken, die willen bijdragen, maar vooral ook financieel onafhankelijk willen zijn van de samenleving. Maar in hun zoektocht naar werk stoten ze op heel veel drempels die het heel moeilijk maken om werk te vinden en ook te kunnen houden.”
Ervaringsdeskundige Christophe Teirlinck: "Het recht op werk is een basisrecht. Het zorgt niet alleen voor een groter inkomen, maar het geeft ook het gevoel aan die persoon dat hij bijdraagt aan de maatschappij.”
Pieter Callewaert, intersectoraal adviseur SERV: "Voor ons is armoedebewust HR-beleid ook een onderdeel van een inclusieve werkvloer. Daarom werken de sectorfondsen al geruime tijd samen met het Netwerk tegen Armoede.”
Lieze Vermote, coördinator inclusief werken Colruyt Group: “Vorig jaar werkten we samen met het Netwerk tegen Armoede, rond het thema armoede, en daarin leerden we dat het belangrijk is dat leidinggevenden toegankelijk zijn voor onze medewerkers.”
Deze dames effenen het pad naar inclusief werk! Met Sterk Vrouwenwerk begeleiden we vrouwen naar de arbeidsmarkt. Dankzij hun input kunnen we ook drempels op de werkvloer zelf aanpakken!

Persbericht "Effen mee de weg naar inclusief werk!"

Lees het persbericht

Vijf aanbevelingen voor het recht op werk

Bekijk de aanbevelingen

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.