24-04-2014

Over armoede en geestelijke gezondheidszorg: Oog voor elkaar, ook met elkaar

Terug

Een aanzienlijk aantal mensen in ons land wordt vroeg of laat geconfronteerd met psychische problemen. Voor mensen in armoede stelt de uitdaging zich nog scherper. Zij kampen vaker dan gemiddeld met geestelijke gezondheidsproblemen en botsen tegelijk op moeilijk te overwinnen drempels om de gepaste zorg te vinden. Dat zijn financiƫle drempels, maar even goed drempels op vlak van bereikbaarheid en toegankelijkheid. Cera, de Vlaamse overheid en Netwerk tegen Armoede sloegen de handen in elkaar en gingen in vier pilootprojecten na hoe geestelijke gezondheidszorg toegankelijk kan gemaakt worden voor mensen met een laag inkomen.

In de publicatie 'Over armoede en geestelijke gezondheid: Oog voor elkaar, ook met elkaar' geven we u een beeld over dit project. Op basis van een projectoproep selecteerden we vier pilootprojecten waarin telkens minstens een CGG (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg), CAW (Centrum voor Algemeen Welzijnswerk) en een vereniging waar armen het woord nemen samen aan de slag gingen. Ze werkten rond toegankelijkheid van geestelijke gezondheidszorg voor mensen in armoede en rond beeldvorming. We staan stil bij wat er werkte en wat er moeilijk liep.

Download hier de publicatie.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.