24-02-2020

Eerlijk klimaatbeleid in de strijd tegen energiearmoede

Terug

De strijd tegen klimaatverandering en energiearmoede kan en moet hand in hand gaan. Netwerk tegen Armoede zoekt samen met andere sociale en milieuorganisaties naar antwoorden op deze grote uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat mensen in armoede mee de vruchten kunnen plukken van klimaatbeleid en niet de factuur gepresenteerd te krijgen. Klimaatbeleid leidt al te vaak tot Mattheüs-effecten. En toch kunnen we dit ook op een andere manier aanpakken. De strijd tegen energiearmoede is een domein waar nog grote sociale én klimaatwinst geboekt kan worden. Binnen het Climate Inclusion Project (CIP) zoeken we naar oplossingen die het klimaat en mensen met een laag inkomen vooruit helpen. Binnenkort zijn er twee boeiende events gepland.

Een eerlijk klimaatbeleid in de praktijk

Op 25 maart kunt u een inspiratieavond bijwonen rond het thema 'Een eerlijk klimaatbeleid in de praktijk'. Met een voorzet van Sacha Dierckx (Denktank Minerva) en een panelgesprek tussen Vanya Verschoore (Arbeid en Milieu), Isabelle Maes (ATD Vierde Wereld) en Gwen Declerck (Boss Paints).

Inschrijven kan via deze link.

Connect2Change over lokale energiecoöperaties in de strijd tegen energiearmoede

Op 23 april kunt u mee nadenken over hoe lokale energiecoöperaties een rol kunnen spelen in de strijd tegen energiearmoede. In de EU kampen 50 miljoen mensen met energiearmoede en onze Grey Day werd dit jaar reeds begin februari bereikt. Een eerlijke energietransitie dringt zich op en lokale energiecoöperaties lijken er de hoofdrol in te spelen. In deze sessie stelt Sacha Dierckx (Denktank Minerva) het boek ‘Klimaat en sociale rechtvaardigheid’ voor, gaan we dieper in op het concept ‘energiedemocratie’ met Dries Goedertier (ACOD) en onderzoeken we concrete oplossingen met energiecoöperatie Energent.

Voor meer info en inschrijvingen kunt u hier terecht.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.