26-12-2020

Het hele jaar solidair

Terug

Dit jaar schuiven mensen die in armoede leven niet samen aan tafel voor een kerstmaal. Hulporganisaties voorzien zoals het hele jaar wel een aangepaste oplossing. In 2020 was solidariteit ook niet enkel iets voor de kerstperiode. De coronacrisis zorgde voor nieuwe armoede, en mensen die al in armoede leefden werden geconfronteerd met extra problemen. Tegelijk stonden ook nieuwe vrijwilligers te springen om hun handen uit de mouwen te steken.

Het Netwerk tegen Armoede kreeg veel gratis cadeautjes voor kerst aangeboden van verschillende kanten. De organisatie stelt het gebaar enorm op prijs, maar onderlijnt dat het de armoede zelf niet oplost. Daarom vraagt het Netwerk meer structurele maatregelen, zoals een verhoging van de onderste inkomensgrens, sociale toeslagen en huurpremie en een verbod op uithuiszettingen tijdens de coronacrisis.

Ondanks een aantal maatregelen van de overheid, blijft het water de meeste mensen in armoede aan de lippen staan

Artikel 'Het hele jaar solidair' op Apache.be

Lees het artikel

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.