30-04-2020

Onderwijs in tijden van corona

Terug

Kinderen in armoede hebben grote problemen om bij te benen na 7 weken afstandsleren, en zeker nu sinds de paasvakantie ook nieuwe leerstof aangeboden wordt. Laptops raken niet waar ze moeten zijn en bovendien is de nood veel groter dan het aanbod van de 10.000 te verdelen computers. En zelfs met een laptop voor elk gezin is de digitale kloof verre van gedicht. Veerle, moeder van 2, en Yassin, 14 jaar oud, doen hun verhaal.

Veerle heeft twee dochters, eentje in het buitengewoon onderwijs en eentje in het hoger onderwijs. Dat stelt haar voor heel wat problemen. Ze krijgt het gevoel dat ze haar kinderen niet de ondersteuning kan bieden die ze nodig hebben. Dat geeft veel stress, zowel bij haar kinderen als bij haar.

Veerle doet haar verhaal

Yassin is 14 jaar. Normaal gezien verblijft hij bij zijn grootmoeder, maar zij behoort tot de risicogroep en Yassin heeft schrik dat ze ziek zou worden. Daarom is hij uitgeweken naar een pleeggezin. Dat brengt heel wat praktische problemen met zich mee, zelfs al beschikt hij over een laptop.

Yassin doet zijn verhaal

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.