10-01-2020

3-daagse vorming

Terug

Armoede roept heel wat vragen op in onze samenleving! Tijdens deze 3-daagse vorming gaat het Netwerk tegen Armoede dieper in op deze vragen en worden er - samen met mensen met ervaringskennis in armoede – mogelijke antwoorden geformuleerd.

Voor wie? Iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks met armoede(problematiek) te maken heeft en zich hierin wil verdiepen.

Wat? Armoede is een containerbegrip met veel inhouden en gezichten.
Volgende thema’s komen zeker aan bod:
· Stilstaan bij de binnen- en buitenkant van armoede
· Binding met de maatschappelijke context van armoede
· ‘De dialoog’ om tot een bredere kijk te komen
· Hoe kan je ermee aan de slag in de eigen werkcontext

Hoe? We vertrekken van de ervaringen van deelnemers, brengen theoretische kaders en het leefwereldperspectief van mensen die in armoede leven in. We creëren een plek waar ieder (cursisten en mensen met armoede-ervaring) op een gelijkwaardige manier eigen kijk en ervaringen met elkaar kunnen delen en bespreken. Zo willen we het ‘wij – zij denken’ doorprikken en ruimte creëren waar ieder eigen ervaringen en inzichten kan toetsen en verbreden. Omwille van dit groeps- en interactieproces vragen we uw engagement om de driedaagse vorming volledig te volgen.

Door wie? Deze vorming zal begeleid worden door De Lage Drempel in Mechelen in samenerking met het Netwerk tegen Armoede. Mensen die in armoede leven uit de vereniging onderbouwen vanuit eigen ervaringen en inzichten de vorming.

Wanneer? 10, 24 en 31 maart 2020 , telkens van 9.30 tot 16 uur .

Waar? De vorming vindt plaats bij De Lage Drempel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 43, Mechelen.

Prijs? 250,- € (broodjesmaaltijd inbegrepen, verplaatsingen niet)

Info? Voor meer informatie en inschrijvingen neem contact op met Wouter Cox wouter.cox@netwerktegenarmoede.be of 0492/72.52.39.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.