18-03-2021

Armoedeverenigingen aan het woord in hoorzitting Commissie Onderwijs van Vlaams Parlement

Terug

De verenigingen VZW Recht-Op, Vrienden van het Huizeke en Vierdewereldgroep Aalst Mensen voor Mensen vzw beleefden met Nele Schroyen van het Netwerk tegen Armoede een spannende voormiddag in de (online) Commissie voor Onderwijs van het Vlaams Parlement op donderdag 18/3/2021!

In het Vlaams Actieplan Armoede (VAPA) staan acties rond oa kostenbeheersing, remediƫring, digitale kloof in onderwijs. Maar zijn ze ambitieus genoeg? Volstaan ze om structureel armoede te bestrijden? Daarover gingen we in gesprek met de leden van de Commissie voor Onderwijs.

De verenigingen deelden aan de hand van getuigenissen wat volgens mensen in armoede essentieel is om armoedebestrijdend te kunnen zijn via onderwijs. Naast o.a. een Edusprong en een Digisprong is het volgens ons immers tijd voor een GOK-sprong!

Herbekijk de hoorzitting, met ook een uiteenzetting door Wim Van Lancker en vzw De Link.

Er kwamen heel wat vragen, en we kregen maar een kwartier de tijd om ze te beantwoorden, dus hopelijk opende dit de weg naar verdere dialoog!

Hoorzitting Commissie voor Onderwijs Vlaams Parlement op 18/3/2021

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.