23-09-2021

Het is te vroeg om een einde te maken aan de coronapremie van 50 euro voor kwetsbare groepen

Terug

"Het is moeilijk te begrijpen dat vanaf oktober het inkomen van de meest kwetsbaren met 50 euro verminderd zou worden". Daarom dringen de partners van het Belgisch Minimum Inkomen Netwerk (BMIN) erop aan dat de regering-De Croo de huidige sociale #coronamaatregelen zou verlengen.

Kwetsbare mensen zijn nog niet (helemaal) hersteld van de schade die de coronacrisis, maar ook de recente overstromingen, hen heeft berokkend. De gevolgen van deze crisissen zullen gedurende de komende maanden nog zwaar wegen op hun huishoudbudget. De sterke prijsstijgingen voor elektriciteit en gas zetten dit budget nog verder onder druk.

Het opiniestuk in Knack op 22/9/2021 werd ondertekend door de partners van het Belgisch Minimum Inkomen Netwerk (BMIN). Dit netwerk wordt gecoördineerd door het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding en bestaat uit de netwerken armoedebestrijding, de vakbonden, de mutualiteiten, andere middenveldorganisaties en academici. Al meer dan 10 jaar ijveren de BMIN-partners voor toereikende en toegankelijke inkomens voor iedereen.

'Het is moeilijk te begrijpen dat vanaf oktober het inkomen van de meest kwetsbaren met 50 euro verminderd zou worden'

Lees het opiniestuk van 22/9/2021 op Knack.be

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.