26-03-2021

'Het Jaar van Dylan' wint VRT Trofee Diversiteit 2021

Terug

‘Durf te Vragen’ (Eén), ‘Ontoerekeningsvatbaar’ (Canvas), ‘Tekens van Leven’ (Ketnet), ‘De Inspecteur’ (Radio 2), ‘Karrewiet: Het jaar van Dylan’ (Informatie) en ‘Dertigers’ (fictie): dat zijn de winnaars van de Diversiteitstrofeeën die de VRT samen met 6 verenigingen jaarlijks uitreikt aan eigen tv- en radioprogramma’s die het afgelopen jaar zijn gemaakt. De publieksprijs gaat naar ‘Hoodie’ (Ketnet).

Dylan, die regelmatig langskomt in Buurtwerk ‘t Lampeke, één van onze verenigingen in Leuven, vertelde hoe het inkomen van zijn gezin drastisch was gedaald tijdens de eerste lockdown.

Ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp en Gert Van Tittelboom vertegenwoordigen het Netwerk in de jury van de Trofee Diversiteit 2021, samen met GRIP vzw, de Vrouwenraad, Çavaria, het Minderhedenforum en de Vlaamse Ouderenraad. De zes organisaties nemen ook deel aan het structureel Kernoverleg Diversiteit van de VRT.

"Dat zo’n jonge gast zoiets durft te vertellen voor de camera is heel moedig en waardevol. Dat verhaal bracht veel solidariteit op gang. Het is van onschatbare waarde voor de beeldvorming over armoede.”

'Het Jaar van Dylan' in Karrewiet van Ketnet

We vinden het enorm belangrijk dat VRT de hand uitreikt om samen te kijken naar de stappen die gezet worden op het vlak van diversiteit. In ‘Karrewiet: het Jaar van Dylan’ zagen we bijvoorbeeld hoe de jonge Dylan, die regelmatig langskomt in Buurtwerk ‘t Lampeke, één van onze verenigingen, vertelde hoe het inkomen van zijn gezin drastisch was gedaald tijdens de eerste lockdown, waardoor ze nog nauwelijks geld hadden om eten te kopen. Dat zo’n jonge gast zoiets durft te vertellen voor de camera is heel waardevol. Dat verhaal bracht veel solidariteit op gang. Dat is van onschatbare waarde voor de beeldvorming over armoede”, zeggen ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp en communicatieverantwoordelijke Gert Van Tittelboom van Netwerk tegen Armoede.

"Het is en blijft wel een prioriteit dat we de diverse samenleving in Vlaanderen nóg meer laten zien in al onze programma’s, want VRT is een publieke omroep voor iedereen," aldus Karen Donders, directeur Publieke Opdracht VRT.

Dertigers, Ontoerekeningsvatbaar en Karrewiet beloond voor diversiteitsaanpak

Lees het artikel op VRT NWS

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.