17-05-2021

Impact van zes maanden Globale Ontmoeting

Terug

Op 18/12/2020 werd de Globale Ontmoeting in Brugge opnieuw in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de signalen en noden van dak- en thuislozen en mensen in kwetsbare situaties. Door de crisis was de samenleving nogmaals op slot, de perspectieven op versoepelingen waren mager gezaaid en er heerste uitzichtloosheid bij de doelgroep. De gevolgen voor de dak- en thuislozen en mensen in kwetsbare situaties in de Brugse binnenstad waren wederom groot.

Door een sterke samenwerking tussen de Brugse welzijnsorganisaties en het middenveld werd de Globale Ontmoeting opnieuw op poten gezet in de lokalen van dienstencentrum Van Volden. Via dit concept hebben de initiatiefnemers een ‘warm & solidair’ antwoord willen bieden aan de noden van onze doelgroep. Onze verenigingen Ûze Plekke en Vzw Wieder werkten daarvoor samen met stad Brugge, Mintus, dienstencentrum Van Volden, Kantel en Welzijnsvereniging ’t Sas.

Impact van zes maanden Globale Ontmoeting

Na zes maanden Globale Ontmoeting konden de initiatiefnemers de bilan opmaken dat er 169 unieke bezoekers werden bereikt en 719 bezoeken waren aan het project.

Dit alles gebeurt op gepaste afstand met respect voor de coronamaatregelen. Tot op heden waren er ook geen besmettingen. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun vanuit Noodfonds Brugge en projectoproep Beke-outreach.

Meer dan ontmoeting alleen

Naast warmte en ontmoeting is er ook een ondersteunings- en participatief luik verbonden aan het project. Dankzij de Globale Ontmoeting worden meer mensen bereikt die anders moeilijk toeleiding tot de hulpverlening vinden. Daarnaast stroomt een significant deel van de vrijwilligers door van bezoeker naar vrijwilliger.

Een project waar samenwerking centraal staat

De Globale Ontmoeting is mogelijk gemaakt dankzij een sterke samenwerking tussen bovengenoemde organisaties. Zolang de nood er is blijft de samenwerking streven om zo veel mogelijk dak- en thuislozen en mensen in kwetsbare situaties te bereiken.

Gezien het succes van het project en de voordelen van intensief samenwerken tussen organisaties wordt er in de toekomst gekeken om het project verder te zetten na de pandemie.

Bilan na zes maanden Globale Ontmoeting

Lees het bilan

Vereniging vzw Wieder

Meer info over vzw Wieder

Vereniging Üze Plekke

Lees meer over Üze Plekke

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.