10-10-2022

Kwaliteitsalliantie voor toegankelijk lesmateriaal

Terug

10 oktober 2022 was het Netwerk tegen Armoede aanwezig tijdens de voorstelling van de langverwachte Kwaliteitsalliantie door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts in Don Bosco in Halle. Deze ‘Kwaliteitsalliantie’ in het onderwijs moet zorgen voor beter en meer toegankelijk lesmateriaal. In de alliantie zitten alle onderwijsverstrekkers, uitgeverijen als Pelckmans, die Keure, Plantyn en Van In, ouderverenigingen, de Gezinsbond en het Netwerk Tegen Armoede. Ook de onderwijswetenschappen en de lerarenopleidingen zijn vertegenwoordigd.

Het Netwerk tegen Armoede ondertekende - als een van de educatieve partners in het proces - de 12 engagementen en oproepen tot engagementen (acties die op middellange termijn de kwaliteit van de lespraktijk kunnen optimaliseren). Kwaliteit verliest echter haar betekenis wanneer je zonder boeken in de klas moet zitten. Het Netwerk tegen Armoede is dan ook blij dat de educatieve partners in de Kwaliteitsalliantie een oproep doen aan de rechtstreeks verantwoordelijken om ervoor te zorgen dat alle leerlingen op 1 september beschikken over de nodige leermiddelen. We hopen dan ook dat de boekendistributeurs ingaan op deze oproep en mee aan tafel komen zitten.

Bij de start van het schooljaar deed het Netwerk tegen Armoede al een oproep om leermiddelen te voorzien voor álle leerlingen.

'Kwaliteitsalliantie’ in het onderwijs moet zorgen voor beter lesmateriaal

Lees het artikel in Knack

Meer schrijven, minder invullen in de klas

Lees het artikel in De Standaard

Don Bosco pleit er mee voor om minder invulboeken te gebruiken in de klas: “Leerkrachten terug aan het stuur is een goede zaak”

Lees het artikel in Het Nieuwsblad

Onderwijs wil betere handboeken en minder invulboeken

Lees het artikel in De Morgen

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.