11-05-2022

Kwetsbare jongeren in gesprek met minister van Jeugd Benjamin Dalle

Terug

Op woensdagnamiddag 11/5/2022 ging het Netwerk tegen Armoede met een delegatie kwetsbare jongeren naar het kabinet van minister Benjamin Dalle om over mentaal welzijn en vrijetijdsparticipatie te praten bij kinderen en jongeren in armoede. In het gezelschap 10 kinderen en jongeren van de verenigingen Betonne Jeugd, Recht-Op Jongeren en Centrum Kauwenberg en twee jeugdwerkers van Jongerenwerking Den Tube (buurtwerk 't Lampeke).

Het werd duidelijk waarom blijven investeren in onze jeugdverenigingen essentieel is. Onze verenigingen bereiken namelijk jongeren die geen enkele andere dienst bereikt. Jongeren komen tot rust. Ze voelen zich veilig en geaccepteerd omwille van ervaringsdeskundigheid, laagdrempeligheid, en een nultolerantie t.o.v. pesten, vooroordelen, en racisme.

Een aantal getuigenissen van kwetsbare jongeren

"Vooroordelen is een groot ding. Op school wordt er het eerst gekeken naar mensen in armoede als er iets gestolen wordt, door de leerkrachten. Dan is het makkelijk voor de anderen om daar op in te spelen… "

"Mijn mama had mij ingeschreven in de scouts en dat voelde echt niet leuk aan. Ik voelde mij daar niet thuis. Er waren kinderen die mij gepest hadden. Er waren kinderen die racistisch waren. Bij de vereniging is het leuker. Daar komen ook vrienden, mijn moeder is daar ook welkom."

"Ik vind het jammer dat als mensen aan mensen in armoede denken, dat ze alleen maar denken dat het een tekort aan geld is. Het is veel complexer dan dat. Het is niet alleen op te lossen door geld te geven."

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.