20-04-2022

Laat de digitale sneltrein te veel mensen achter?

Terug

De voorbije 2 jaar werd ons leven digitaler dan ooit. Heeft de digitale sneltrein ook voldoende haltes en zitjes voor mensen in armoede, nieuwkomers, ouderen, anderstaligen en laaggeletterden? Sociaal.net vroeg het aan een aantal organisaties en experts, waaronder onze vereniging De Lage Drempel in Mechelen.

"Door de snelheid en omvang van de digitalisering hebben mensen in armoede het gevoel dat ze voor een aantal nieuwe gesloten deuren staan."

“De vraag naar digitale hulp is in de voorbije twee jaar enorm toegenomen. Ik hoef er geen tekening bij te maken dat de pandemie de digitalisering in een stroomversnelling heeft gebracht. Door de snelheid en omvang van digitalisering hebben mensen in armoede het gevoel dat ze voor een aantal nieuwe gesloten deuren staan”, zegt Davey Amerlynck van onze vereniging De Lage Drempel in Mechelen.

Elke maandag en zaterdag organiseert De Lage Drempel DigiDrempel voor mensen met digitale problemen. Vrijwilligers met IT-kennis zetten hen verder op weg.

Laat de digitale sneltrein te veel mensen achter?

Lees het artikel op Sociaal.net

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.