12-05-2022

Ontmoetingsdag in de ZOO op 12/5/2022

Terug

Op 12/5/2022 verzamelde het Netwerk tegen Armoede met een 30-tal verenigingen uit Vlaanderen en Brussel in de ZOO van Antwerpen voor een Ontmoetingsdag. Het bracht een 280 mensen op de been. Deze leuke uitstap was een ideale gelegenheid om elkaar terug te zien en beter te leren kennen. Een ontspannende dag met een bezoek aan de dieren, maar we koppelden er ook een inhoudelijk luik aan rond het centrale thema wonen van de campagne voor 17/10. Een heel geslaagde dag, dankzij het mooie weer en ook de sociale tarieven van Iedereen Verdient Vakantie in het kader van vakantieparticipatie. We kijken al uit naar volgend jaar.

Drempels en aanbevelingen voor goede en betaalbare woningen

Voor het inhoudelijke luik rond het centrale thema 'wonen' van de campagne voor 17/10 kregen de deelnemers per groepje twee puzzelstukken mee. Ze noteerden er drempels en aanbevelingen op over goede en betaalbare woningen voor iedereen. Deze puzzelstukken vormden samen een puzzel van een onbewoonbare woning en één van de ideale woning. De drempels en aanbevelingen zullen gebruikt worden als insteek voor de eisen van de campagne voor het recht op wonen. Daarmee is ook de aftrap gegeven voor de campagne en kunnen de verenigingen verder aan de slag rond het thema 'wonen'.

Foto's van de Ontmoetingsdag

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.