22-06-2022

Vervroegd uitbetalen schooltoelage goed nieuws voor mensen met beperkt budget

Terug

Het vervroegd uitbetalen van de schooltoelage is goed nieuws voor gezinnen met een beperkt budget. September is altijd een kritieke maand met hoge schoolkosten terwijl de schooltoelage op zich laat wachten. Het Netwerk tegen Armoede is dan ook blij met deze beslissing. De kostprijs van een opleiding mag geen drempel zijn voor kinderen en jongeren om hun droom(job) na te jagen.

Vroeger uitbetaalde en rechtstreeks toegekende kostendekkende schooltoelages (minstens voor de hoogste toelages) gekoppeld aan een gedifferentieerde maximumfactuur in het secundair onderwijs, nemen deze drempel weg. Het Netwerk tegen Armoede blijft hier dan ook voor streven en hoopt samen met Vlaams ministers Weyts en Crevits voort te werken aan toegankelijk onderwijs en gelijke kansen in het onderwijs voor elk kind.

“Ik lig er soms nachten wakker van, van die schoolfacturen.” Dat zegt een werkende alleenstaande moeder van drie kinderen. “Het zijn natuurlijk niet de enige facturen die ik op mijn bord krijg, maar het zijn wel de facturen die je absoluut niet wil laten liggen. Je kinderen gaan toch voor?”

"Kan belangrijk zijn voor kwetsbare gezinnen"

Uitbetaling schooltoeslag start dit jaar een week vroeger

Lees het artikel op VRT NWS

"Schoolkosten bezorgen mij soms slapeloze nachten"

Lees het verhaal van een alleenstaande moeder

Schooltoelage moet sneller betaald worden

Bekijk ons pleidooi van 2/9/2020

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.