13-11-2023

Campagne Wees Warmhartig groot succes

Terug

Tijdens de energiecrisis van 2022 zagen we de energieprijzen de pan uitswingen. De federale overheid nam steunmaatregelen om de hoge energieprijzen te verzachten, zoals het basispakket energie. Dit pakket was echter voor iedereen hetzelfde. Alle Belgische huishoudens, uitgezonderd wie recht heeft op het sociaal tarief, kregen dezelfde financiële steun. Zo kwam er veel geld terecht bij mensen die dit misschien niet nodig hebben, en niet daar waar de nood het hoogst is. Daarom heeft Ecopower de solidariteitscampagne 'Wees Warmhartig' in samenwerking met het Netwerk tegen Armoede opgestart. Ecopower riep op om de energiepremie te schenken aan het Netwerk tegen Armoede en de verenigingen, aan de mensen die deze steun het meest nodig hebben. De oproep leverde in totaal 80.000 euro op waarmee we de strijd tegen energiearmoede opdrijven.
Een welgemeende dankjewel aan alle gulle schenkers.

Het Netwerk tegen Armoede voelt zich gesteund om de strijd tegen energiearmoede verder te bepleiten voor alle gezinnen. En ook Ecopower blijft werken aan acties om de sociale impact van onze coöperatie en de maatschappelijke meerwaarde van onze activiteiten te laten groeien.

Coördinator Heidi Degerickx en ervaringsdeskundige Christophe Teirlinck van het Netwerk tegen Armoede hebben een dankwoord voor de coöperanten van Ecopower.

Dankwoord van coördinator Heidi en ervaringsdeskundige Christophe

Campagne 'Wees Warmhartig'

Lees meer over de campagne

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.