14-02-2023

Overlegdag: uitwisselen en inspireren

Terug

Drempels naar werk, warme maaltijden op school of een basisinkomen: geen enkel onderwerp werd gemeden op onze Overlegdag 14 februari! Meer dan 50 deelnemers uit onze verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen kwamen naar Brussel. Een energieke en interessante vol uitwisseling en kennisdeling

Er waren drie workshops waarvoor de bezoekers zich konden inschrijven.

Op de sessie over basisinkomen kwam Simon Ghiotto spreken, onderzoeker aan de KU Leuven die onderzoek doet naar het basisinkomen. We wisselden meningen uit over een basisinkomen, wat de gevolgen zouden kunnen zijn, of het betaalbaar is...

Een andere workshop draaide rond maaltijden op school. We worden om de oren geslagen met projecten, oproepen en nieuwsberichten over de problematiek van ‘lege brooddozen’. Iedereen, van journalisten over politici tot wilde weldoeners, heeft een mening over het hoe en waarom. Maar wat is onze mening? We luisterden naar mensen in armoede en wat zij vonden van maaltijden op school en hoe die er dan uit zouden moeten zien.

Uiteraard kon 17 oktober, Werelddag Verzet tegen Armoede, ook niet ontbreken. Het thema van 2023 is menswaardig werk. We bekeken hoe we onze boodschap het beste kunnen overbrengen bij het grote publiek.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.