06-03-2023

Sterk Vrouwenwerk

Terug

Vrouwen hebben een groter risico om in armoede te belanden. Ze zijn niet alleen vaker financieel afhankelijk van hun partner, maar hebben ook minder toegang tot de arbeidsmarkt. Vrouwen werken bovendien vaker (noodgedwongen) deeltijds omdat de zorg voor hun gezin, gecombineerd met een beperkt sociaal netwerk, voltijds werken niet toelaat. Met Sterk Vrouwenwerk willen we het recht op werk voor vrouwen in armoede bestendigen.

Sterk Vrouwenwerk is een samenwerking tussen ZIJkant, een progressieve vrouwenbeweging, en het Vlaams Netwerk tegen Armoede. In dit project bundelen we onze expertise rond vrouwenrechten en armoedebestrijding. Het doel van het project is om vrouwen in armoede te begeleiden naar duurzame tewerkstelling bij een vaste retailpartner. We werken hiervoor samen met Colruyt. We willen structurele drempels die tewerkstelling in de weg staan aanpakken en een toolkit te ontwikkelen voor een armoede-, gender- en cultuurbewuste bedrijfsculturen.

Gefinancierd door de EU – NextGenerationEU. Met de steun van het federale Gendergelijkheidsbeleid

Meer weten over ZIJkant?

Surf naar de website

Moeders met migratieachtergrond op zoek naar werk én kinderopvang

Vrouwen op het kruispunt van armoede en migratie stuiten op een reeks ontmoedigende hindernissen als ze economisch onafhankelijk willen zijn. Een gebrek aan betaalbare, betrouwbare, bereikbare, beschikbare en bruikbare kinderopvang maakt arbeidsdeelname voor deze moeders bijna onmogelijk. Dat hindert hun carrièrekansen en verzwakt hun financiële positie.

Moeders met migratieachtergrond op zoek naar werk én kinderopvang

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.