21-11-2023

t'Hope wint Federale Prijs Armoedebestrijding 2023

Terug

Het project VINGER AAN DE POLS van de vereniging 't Hope in Roeselare wint de Federale Prijs Armoedebestrijding 2023 van de POD Maatschappelijke Integratie. Het project is ontstaan vanuit een bevraging van mensen met armoede-ervaringen naar hun algemeen welbevinden. Uit de gesprekken hebben ze een collectieve nood aan een meer toegankelijke gezondheidszorg in de ruime regio Roeselare gedetecteerd. Vervoersarmoede is daarbij een heel belangrijk aspect. Het project heeft op 21/11/2023 een cheque van 10.000 euro ontvangen van federaal minister voor armoedebestrijding Karine Lalieux.

Federale Prijs Armoedebestrijding 2023

Straatverplegers VZW, ICAR Wallonie ASBL en t'Hope vzw werden op 21/11/2023 beloond voor het werk dat zij verrichten ten gunste van de laagdrempelige toegang tot de gezondheidszorg. Tijdens de ceremonie van de federale prijs armoedebestrijding 2023 heeft Karine Lalieux, Minister van Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, de drie organisaties een cheque van 10.000 euro overhandigd.

Elk jaar zet de federale regering, dankzij de federale prijs armoedebestrijding, een bepaald aantal projecten, organisaties of personen in de schijnwerpers die een bijzondere erkenning voor hun aanpak van de armoedebestrijding verdienen. Dit jaar worden de projecten die zorgen voor een laagdrempelige toegang tot de gezondheidszorg, die diensten verlenen aan personen die weinig toegang hebben tot de aangeboden diensten rond gezondheidszorg, in de bloemetjes gezet.

9 voorgedragen kandidaten hebben hun project uitgelegd door middel van een presentatievideo van 30 seconden en onder hen werden 3 laureaten gekozen via de stemming door het publiek:

  • Winnaar voor Wallonië: Icar Wallonie ASBL
  • Winnaar voor Brussel: Straatverplegers vzw
  • Winnaar voor Vlaanderen: t’Hope vzw

Er werden 6 andere organisaties geselecteerd door een jury en zij verdienen ook bijzondere aandacht voor hun werk: Alias ASBL, Project Lama ASBL, Artsen van de Wereld België, Relais social du Pays de Charleroi, OCMW van Mechelen en Vagevuur Open Jeugdwerk vzw.

Project VINGER AAN DE POLS

Lees meer over het project

't Hope uit Roeselare

Lees meer over 't Hope

Eerder vielen nog andere van onze verenigingen in de prijzen, zoals Mensen voor Mensen Aalst in 2020, De Zuidpoort en ATD Vierde Wereld in 2019, A'kzie in 2015, Recht-Op in 2014.

Eerdere laureaten Federale Prijs Armoedebestrijding

Bekijk de eerdere laureaten

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.